Eilisen päivä teemana oli musta&valkoinen. Ainakin mulla. Aloitetaan kakusta.

Sokerikakkupohja Kinuskikissalta, tällä kertaa 5 kanamunalla tehtynä. Kostuttamiseen noin 2dl rasvatonta maitoa. Täytteeseen sovelsin tätä sitruunatäytettä. Tein täyteeen kaksinkertaisena ja hyvin riitti kahteen väliin. Kakusta tuli todella korkea, jouduin tekemään täyttövaiheessa leivinpaperivirityksen vuokareunuksen lisäksi...

TÄYTE: 

  • 200g maustamatonta & rasvatonta jugurttia
  • 250g rasvatonta rahkaa
  • 1 prk Sunnuntai vaniljatuorejustoa 20% ( 2%  maustamaton olisi ollut kevyempi, mutta kotoa ei sitä ollut)
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • samaisen sitruunan mehu
  • 6 liivatetta
  • 4 kananmunan valkuaista kovaksi vaahdotettuna
  • alimpaan kakkuväliin noin 2rkl turkinpippurirouhetta

Täytteen tein samalla tavalla kuin sen sunnuntaisen kevytherkunkin, nyt vain oli makeutusaine loppu ja UNOHDIN sokerin! Vähän jännäsin tuliko täytteestä liian ärtsyä sitruunan vuoksi, mutta onneksi tuorejuusto oli makeaa. Ensimmäiseen väliin 1/2 täytteesta ja turkinpippurirouheet. Ylempi kakkuväli sai pelkän sitruunatäytteen.

Kuorrutteen tein Kinuskikissan lakritsikinuskiohjeen mukaan. Olen aikaisemmin kuorruttanut samaisella tavalla digestivekeksejä ja nyt oli pakko kokeilla kuorrutetta kakun päälle. Ai niin! Mulla ei ollut kuohukermaa, joten käytin Flora vispiä ja johtuisikohan siitä ettei kuorrutteesta tullut ihan yhtä kiiltävä? Tai sitten keitin liian vähän aikaa. No, jämähti se kuitenkin ja maistui hyvältä. Kuten kuvasta näkyy:en ole konditori! En vaan osaa tasoittaa kuorrutetta sileäksi. Ei mulla kyllä ole sitä hienoa välinettäkään siihen.

Sivuille vatkasin Flora vispi noin 1dl + Flora vanilja noin 2dl + 1,5rkl vaniljakreemijauhetta sekoitusvaahtoa. Pysyi hyvin kasassa ja oli suhteellisen helppo levittää. Pursotukset. Ei oo mun juttu. Tai ainakin sanon niin kunnes mulla on kunnollinen metallinen fylla!

Kakusta jäi ottamatta se kakkupala kuva, mutta ihan tyytyväinen olen. Vähän lakritsikinuski oli värjännyt päälimmäistä kerrosta. Ja maistui ainakin omaan suuhun ja hyvin! Ei ollut ollenkaan kermainen ja maistui vähän erikoisemmalta kuin täytekakut yleensä. Tää ei sit ollu mitään PV-light-herkkua! Laskin mielenkiinnosta koko kakun pisteen ja TADAA: 95,5P! Kakusta riittäisi 20hengelle eli noin 4,5p/pala. Tosin pala on sit aika pieni... Mut ei aina tarvitse pisteillä.