Tänään onkin piiiitkästä aikaa kohdallani virallinen punnituspäivä Painonvartijat ryhmässä. Viime viikolla en päässyt paikalle ja sitä ennen olikin ne aikaisemmin esiin tulleet hankalat hetket... No, tietysti se valkoinen kapistus näytti +300g juuri tänä aamuna! Huoh. Taitaa painaa se eilinen superiltapala vielä masussa. Luulen kuitenkin, että viikkopudotuksessa päästään miinuksen puolelle. Raporttia siitä sitten myöhemmin.

En ole tehnyt tänne mitään sellaista yleisesittelyä Painonvartijoista, koska netistä löytyy aikasta mukavasti tietoa kyseisestä firmasta. Tänään löysin myös uuden blogin seurattavakseni, E-Marian, ja häneltä löytyi kattava postaus painonvartijat toiminnasta täältä. Sieltä vain kiinnostuneet lukemaan. Itse olen ajatellut, etten laita tarkkoja pisteohjeita yms. tänne, koska tekijänoikeussysteemit taitavat sellaiset kieltää. Omista ruokaohjeistani uskallan laittaa annoskohtaiset pisteet, kunhan en luettele miten ne pisteet muodostuu. Oon niin uuno tässä bloggailussa vielä, että taidan olla vaan liian varovainen...

Itse olen päätynyt Painonvartijoihin, koska tiedän kokemuksesta sen tehoavan. Lisäksi kyseessä ei ole mikään kuuri tai dieetti vaan opetelen uusia elämäntapoja ja -taitoja asenteella "entisille heipat vaan"! Jotta pääsen/pysyn tavoitteessa en voi palata aikaisempaan. Aikaisemmat epäonnistumiset eivät ole johtuneet itse ohjelmasta vaan omasta nupista, en ollut varmaan valmis oikeaan muutokseen. Lisäksi tämän ohjelman puitteissa koko perhe syö samaa, terveellista & tavallista ruokaa. Olen lisäksi sen verran laiska, etten jaksa tehdä erikseen ruokia itselle ja muulle perheelle.

Minulta on aika moni kysynyt/ihmetellyt eikö se Painonvartijat toiminta ole kamalan kallista. Mielestäni ei. Aika ennen viikottaista ryhmässä käymistä (esim. elokuussa 2009) saatoin syödä 5x 200g suklaalevyt viikossa. Suklaa maksaa ehkä 22e/kg. Tämän lisäksi noin 500g irtokarkkeja hintaan 6,90e/kg. Minulta meni pelkästään karkkeihin noin 25e/viikossa! Tietysti toisina viikoina ehkä vähän vähemmän, mutta jotain herkkuja söin ihan JOKAIKISENÄ PÄIVÄNÄ. Nyt viikkomaksuun menee 12e/vko ja ostamalla 4x tai 12x kortteja saa hintaa huomattavasti alemmas. Karkit ovat jäänet melkein kokonaan pois ja tilalle tulleet erilaiset hedelmät sekä kasvikset. Suomalainen tomaatti tai kurkkukaan ei ole ollenkaan kallista, ei edes talvella, jos käy ensin katsomassa karkkihyllystä mitä kilohintoja sieltä löytyy.

Toinen tärkeä seikka on, mitä sillä viikkomaksulla saa. Itse koen saavani rutkasti voimia, innostusta ja kannustusta muilta painoapudottavilta. Ryhmästä löytyy kaiken ikäisiä, kokoisia ja erivaiheessa olevia painonpudottajia. Jokaisen ryhmätapaamisen jälkeen on uusi taistelumieli seuraavaan viikkoon. Saan myös uutta, tutkittua tietoa painonhallintaan liittyvistä asioista. Jos jätän ryhmän väliin, voin olla varma ettei se viikko suju yhtään niin hyvin... (viime viikolla onneksi auttoi blogiboosti!) Ryhmätapaaminen on minun omaa, itselle varattua aikaa! En mene paikalle ikinä lasteni kanssa, koska haluan omistaa hetken itselleni ja muille ryhmäläisille. Tää on mun harrastus.

Eilen piti laittaa päivänasusta kuvasarjaa, mutta 4-vuotias valokuvaustaiteilija ei oikein löytänyt inspiraatiota ja 1-vuotias kuvausasistentti sai hermoromahduksen juuri ratkaisevalla hetkellä. Tästä johtuen asukuvia luvassa myöhemmin tänään, paremmalla onnella toivotaan.

ps. ei ollut maksettu mainos, vaikka firma sai paljon kehuja! ;-)