En pidä itseäni ruokaharrastajana, en alkuunkaan. Kokkailu ei ole minulle todellakaan intohimo tai innostuksen kohde. Olisi painajaismaista kokata jollekin ystäväpariskunnalle hienoa ruokaa illanvietoissa.  Mieluiten palkkaisin (sitten kunhan aloitan sen lottoamisen ja pian sen jälkeen olen lottovoittaja) jonkun muun tekemään monipuolista ja terveellistä ruokaa koko perheelle. Haikaillen muistelen koulu/opiskeluaikoja: joka päivä oli erilaista ruokaa ja useampaa saalaattia tarjolla, senkun käveli ruokalaan ja nautiskeli. Kouluruuasta nurisijat eivät  saa multa kyllä sympatiaa.

Ruuanlaittaminen on muodikasharrastus (näin olen lukenut) ja varsinkin miehet kuulemma innostuvat viikonloppuisin tekemään hienoja monen ruokalajin aterioita. Yllättävää, että arkimurkinan kokkaus jää edelleen pääasiassa naisten hartijoille.  Ihmiset osallistuvat innolla johonkin ranskalaisengourmeeruuankursseille.... plääh. Ei vaan yhtään kiinnosta. Olen vain kiinnostunut syömään sellaista. Sama juttu on muuten sushikurssien kanssa! Suomalaiset käyvät innoissaan sushikursseilla ja kokkaavat ystävilleen sitä, vaikka Japanissa juuri kukaan koulutusta saamaton ei uskaltaisi tehdä vieraalleen sushia.  On varmaankin tarkkaan määritelty millaista sushin pitäisi olla ja siten kasvojen menettämisen riski liian suuri riisin koostumuksen mennessä pieleen. Oh, ohi aiheen...

Vaikka esittelenkin perheemme syömisiä täällä, en varsinaisesti osaa tehdä ihmeellistä ruokaa. Ahdistun, kun pitää syödä samoja ruokia monena päivänä peräkkän.  Ahdistun, kun pitää kokota joka päivä. Joten kokeilen lehdistä uusia, mutta aika tavallisia lapsiin uppoavia reseptejä, enkä pääsääntöisesti säästä ohjetta seuraavaa kertaa varten. Teen max 2 päivän annoksen kerralla. Kanafile-jauhelijaruoka-lohi-peruna-tonnikala-hernekeitto-pasta ja kierros voi alkaa alusta. Puuroja voisin tehdä muulloinkin kuin aamuksi...

Eilen laitoin täysjyväpastan kanssa uusimmasta Painonvartjat- lehdestä napattua jauhelihahöystöä. Yllä kuva lehdestä millaista sen olisi pitänyt olla, alla millaista mun padassa lillui. Varmaan johtuu mun photoshoptaitojen puuttesta. Hyvältä maistui, koukkuna ohjeessa pannulla öljytilkan ja hunajan kanssa ruskistetut sienet. Eleganttiudesta en tiedä. Ohjeessa oli herkku-, mulla siitakesieniä.

 

 

Iltapalaksi herkuttelin rahka-mehukeitto-viinirypäle-persikkaherkulla. Ihana iso annos ja ei mennyt arvioiden yläkanttiin kuin 3,5p