Nyt täytyy jakaa eilinen superherkku, joka syntyi haikailusta entiselle työpaikalleni. Riittävän pitkän ajan kullatessa muistot, sitä kaipaa jo burgeripaiston pariin! Ketjuburgerista nämä erottaa aivan käsittömän loistava maku ja kylkiäisinä terveellisyys. Juomana perjantain kunniaksi light Pommacia =0p.

TÄYTTEET

Jauhelihapihvit: 400g paistijauhelihaa max 7% rasvaa, 1kpl kanamuna, suolaa, pippuria & paprikamaustetta. Sekoitetaan ainekset, muotoillaan pihveiksi ja paistetaan pinnoitetulla pannulla kypsiksi. Öljyjä ei tarvita. Nostetaan sivulle odottamaan.

Sipulirenkaat ja paahdetut herkkusienet: Leikataan sipuli renkaiksi, herkkusienet viipaleiksi ja paahdetaan pannulla kunnes saavat hieman väriä. Itse en tykkää, että liiaksi lötkistyvät.

Tomaattia viipaleina, maustekurkkuja, jäävuorisalaattia, Dijon -sinappia, sinimailasen ituja, tuorejuustosiivu 6% rasvaa

Reissumies ruisleipä, pohjaa paahdetaan hetki pannulla (saadaan leivänpinta "kiinni" eikä leipä kostu liikaa täytteistä! Pron huom.)  Kootaan täytteet oman mielen mukaan. Itse laitoin näin: sinappi, maustekurkut, salaatti, juusto, kuuma pihvi, lämmin sipulirengas-herkkusieni sekoitus, tomaatit, idut. Päälle täyttämisen aikana pannulla paahtunut reissumiehen kansi ja valmista!   

 

 = 4,5p

Tietysti oli pakko kokoeilla, onnistuuko burgerin paketointi. Hampparini sai söpön vaaleanpunaisen kääreen. Olin sen verran nälkäinen&ahne, että söin toisen mokoman vielä... mutta kasvisversiona, alempana kuva siitä yksilöstä. Kasvisburgerista meni 3,0p. Ja maha näiden jälkeen just niin täynnä, ku perjantaina kuuluukin.

 Mieheni halusi burgerinsa perinteisemmällä sämpylällä (70g) ja laskin mielenkiinnosta paljonko pisteet muuttuivat, kun muuten täytteet samat. Kuvan annos 7p eli vaalea leipä rokottaa aika reilusti.

 Vanhin lapsista nauttii parhaillaan teatterimatkasta yhdessä isovanhempiensa kanssa ja me mieheni kanssa päätettiin jatkaa burgerilinjalla. Tänään kokeilin muuten samoilla täytteillä, mutta kanafileellä ja sekin maistui oiken herkulliselta. Tästä tais tulla mun uus viikonloppumust. 50g kanafileellä ruisburgerista menee=3,5p.

PS. En ees pääse H&M:n nettisivuille....