Kuten aiemmin taisin jossain vaiheessa mainita olevani toivottoman heikkona aikakauslehtiin. Yleensä en hanki lehtiä kovin usein, mutta jotenkin kiinnostus kevään vaatteisiin sai lukemaan kolme tärkeintä, suomenkielistä muotilehteä. Yksi tippui näytenumerona postilaatikkoon ja kaksi muuta olivat tuntuvassa tarjouksessa. Olen nyt kahlannut sivu sivulta Olivian, Trendin ja ELLEn maliskuun 2010 numerot ja ajattelin tehdä postauksen lehtien herättämistä ajatuksista. Muotitoimittaja en todellakaan ole, enkä ole oikein koskaan seurannut muotitalojen näytöksiä sillä silmällä mitä nyt olisi tulossa. Lehtien lukemisen jälkeen en ole edelleenkään asiantuntija, kurkkasin vain vähän oven raosta fashionmaailmaan! Kaikilla kolmella lehdellä on muuten todella hienot nettisivut, taidan tulevaisuudessa lueskella niitä ihan ilmaiseksi...

Trendi-lehdessä pidin eniten tästä Muodin alkeet artikkelista. Siihen oli kootto todella hyvin tällaista muotiummikkoa varten faktaa, miten koko homma fashionteollisuudessa (anteeksi, taiteessa!) edes pyörii. Todella mielenkiintoista. Taidan säästää lehden ihan tuon jutun vuoksi ja palata siihen kunhan seuraavat isot näytökset lähestyvät! Ihan mahtavaa. Tai sitten ole niin uupunut alkaneesta työurastani, etten jaksa.

Toinen kohdalleni sopinut juttu oli tämä ihonhoitoa käsittelevä aukeama. Olen juuri jutussa kuvatun kaltainen laiska ihonhoitonsa laiminlöyvä, meikit (silloin harvoin kun saan meikatuksi) naamalla nukkuja, joka ei edes oikein tiedä ihotyyppiään.  Tällä saralla olisi paljon petrattavaa. Kunhan saan ensimmäisen oikeian palkkani, suuntaan kosmetologille ihoanalyysiin tai muuhun vastaavaan. 27- vuotiaan kai pitäisi jo huolestua noista otsaryppylöistä? Jotenkin kuitenkin pienten lasten äitinä lievästi tuntuu kettuilulta kaikkien ihonhoitojuttujen kestovinkki: poikkeuksetta kehoitetaan nukkumaan paljon! Voin jättää sokerin, valkoiset leivät ja teollisesti valmistetut ruuat, mutta nukkumiseni määrään vaikuttavat minua vahvemmat voimat.

Kaikissa kolmessa lehdissä oli ihania asukuvia vaikka kuinka, mutta esin ELLEn muotikuvat taitavat liikkua erisarjassa oman kukkaroni kanssa. Saahan niistä vinkkejä. Trendin loppupuolella oli pikkuinen kuvasarja ajattomista trensseistä ja nyt mä haluun tollasen kans. Trenssi olis varmasti käyttökelpoinen pitkään ja siitä voisi maksaakin vähän enemmän. Varsinkin tuon pariisilaistytön trenssi on ihana. On tuo Ranskan Voguenkin dominaylipolvensaappaittensa kanssa, mutta jotenkin sovin itse touhon laastaripolvisarjaan. Ei ehkä tänä kesäväänä, mutta sitten vuoden päästä hankitaan toi!

Oliviasta innostuin ehkä tämän muotikuvan väreistä enemmön kuin itse vaatteista. Tuo sinapinkeltainen on kyllä vähän hankala väri, ei ehkä sovi mulle. Tosin tuollaiset kiilakorot voisi olla just jees sinisinä. Vaikka merimieshenkiset vatteet ovat varma kevään merkki, itse en niistä oikein innostu muuta kuin syvän sinisenä värinä. Kuvan Mulberryn laukku ON ihana, mutta. You know. Tämän sivun kuvateksti sai mut nauramaan ääneen:

Pakkohan siitä on muistuttaa, ei se poskista näy, ei. Harmi, taidan olla hankkimatta pulleaa takkia.

Oliviassa oli muutama juttu ihan äiti-ihmistäkin varten ja varsinkin tämä makaroonikapinajuttu sopisisi meille. Olen niin kyllästynyt jauheliha-makaroni-peruna linjaan. Kokeilen heti ensiviikolla Flygande Jalobia eli broilerinrintafile +suolapähkinävuokaa. Jotenkin kevennettynä.

ELLEstä otin talteen tämän tukkavinkkisivun. Tarttee opetella laittamaan tukkakunnolla tuolla tavoin. Se on jotenkin niin hassu ja sopii hyvin kohisten takaisin tulevien 90-vaatteiden kanssa. Jotain hyötyä asua pikkukaupungissa: kirppikset aivan täynnä halpaa ysärikamaa, joka Helsingissä olisi noin 10x kalliimpaa ja myyty ajat sitten. TJEU tämä sivusto. Huonopuoli asua pikkukylässä: tää ysäricomebackaalto EI ole yltänyt vielä tänne. .

Kuvan laukku muistuttaa mun aikaisemmin talvella henkkimaani ihanuutta ja muutenkin sivun tyyli on ihana. Romanttista ja pitsiä ja höpöä. Vaikka nyt vielä vannon, etten hanki niitä lapsuuteni kukkakuvioisia blackhorse muistuttavia legginsejä,  niin ostan ne kuitenkin H&M kesäalesta. Mä tiedän, et niin käy. Paras olla päässy tavoitepainoon siihen mennessä tai sit se ei oo kaunis näky.

Kevään must-nähdä-leffa tulee 12.3. ensi-iltaan ja tässä koruja teemaan. Vähän on kalliita siihen nähden, jos niitä ei pidä kuin kevää. Toi Irvikissa on vaan ihana. Mä voisin ostaa sen mun omalle Viirulle. Voikun toi teekellokoru olisi oikea kello, ostaisin sen silloin itselleni ihan varmasti! Ihana on Tim Burtonkin ja vielä ihanampi Johnny Depp. Liisa Ihmemaassa on nähtävä.

Pakko vähän hehkuttaa, mut olin niin innoissani kun tunnistin ekaa kertaa ikinä yhden vaatteen! Tää Ellen sivulla oleva MiuMiu kevät 2010 kokoelmasta oleva paita on sama mitä Keira Knightleyllä oli punaisella matolla taannoin. Näin Keiran kuvan Iltalehdensivuilla ja siellä kauhisteltiin alastomien naisten ja koiranpentujen kuvia asussa, mut mä tunnistin sen miumiuksi. Hurraa mä! Ja on toi paitakin hieno.

Kaikki kolme lehteä olivat oikeastaan parempia, mitä etukäteen odotin. Varsinkin Trendistä pidin paljon, koska siinä oli selkeästi haettu ja esitelty mun kukkarollekin sopivia vaihtoehtoja. Oliviassa oli varmasti eniten luettavaa ja ELLE selkeästi haaveilulehti. Täytyy voittaa lotossa, voidakseen ostaa heidän esittelemiään vaatteita. Tietysti kuvat ovat myös inspiraatioksi ja samansuuntaisia voi hankkia halvalla ketjuliikkeistä tuota pikaa. Todella samanlaisia juttuja oli kaikissa lehdissä ja välillä mietin "Kirjoittaako samat ihmiset nää jutut kaikkiin lehtiin?" Varsinkin tämä allaoleva alusvaatekollaasi hämäsi. Miten voi olla aivan sama juttu, otsikkoa myöden, joka lehdessä? Tarkempi silmäily paljasti aukeaman kuitenkin MAINOKSEKSI! Oikeassa yläkulmasta löytyi pieni Triumph-logo. Tuli vähän huijattu olo. Mainos oli niin muotilehtijuttutyyliin tehty, etten olisi sitä ilman kaikkien lehtien lukemista mainokseksi edes huomannutkaan.

 

Mietin tässä pitäisikö joku noista lehdistä oikein tilata itselleen... voisin alkuun tyytyä kaikkien kolmen nettisivujen lueskeluun ja sitten harkita Trendin tilaamista... hhhm.