Tänään olen liittynyt uuteen painonhallinta ryhmään, Hyvän Painon Ystäviin! Ohjema kuulostaa alkututustumisen perusteella järkevältä ja selkeästi enemmän kokonaisvaltaiseen terveyteen tähtäävältä kuin edesmennyt Painonvartijoiden Points-ohjelma. Ohjelma on minulle täysin vieras ja uutta asiaa on opeteltavaksi vaikka kuinka. Vanhat pistelaskut saa tyystin unohtaa, nyt syödään ruokakolmion mukaisesti ja lasketaan yksiköitä. 

Ohjelma on ollut käytössä jo jonkun aikaa muissa Pohjois- ja Baltianmaissa ja kesän 2010 aikana rantautunut Suomeen. Suomessa ohjelman suojelijana toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska, joten ohjelmaan ainakin herää jo tästä jonkunlainen luottamus. 

Liittyminen ryhmään maksoi 15e ja viikkomaksu on 12e eli hyvin samoissa summissa mennään mitä Painonvartijoillakin.  Ohjelmaa noudattaville luvataan noin 1kg viikkovauhti, kuulostaa terveeltä. No, huomisesta alkaa ja kirjoittelen tänne kokemuksia, fiiliksiä sekä tarkempaa infoa kunhan asia alkaa avautua toden teolla. Innostus ainakin on kova ja onneksi kaipaamani ryhmätapaamiset onnistuvat melko hyvin vuorotyöstä huolimatta, koska kotipaikkakunnallani on sekä aamu että iltapäiväryhmiä.